Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Socca med tomater, pesto och parmesan

Recept på socca med pesto och tomater. Gott som enklare middag eller tilltugg. Kikärtsmjölets unika egenskaper gör att pannkakan håller fint ihop trots att den inte innehåller ägg. Smaken är nötig och god.

Socca med tomater, pesto och parmesanSocca med tomater, pesto och parmesanSocca med tomater, pesto och parmesan
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dlkikärtsmjöl
  • 1,5 dlvatten
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 krmsalt
  • 25 gparmesanost
  • 1 dlsoltorkade körsbärstomater- på burk, t ex Itigo
  • 0,5 dlpesto- färsk, t ex Swegro

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, 1 msk olja och salt. Låt stå och svälla ca 20 min.

  2. Finriv parmesanosten, gärna med en rasp så blir osten extra luftig.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en liten stekpanna. Häll i smeten. Stek soccan ca 5 min på varje sida.

  4. Lägg soccan på ett fat och bred på pesto. Toppa med tomater, ost och basilikablad. Servera soccan i snibbar till ett glas prosecco. 

Vad tyckte du om receptet?