Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sobanudlar är japanska tunna, bruna nudlar gjorda av bovete. Här läggs de i en skål med misobuljong, bläckfisk, shiitakesvamp och edamamebönor.
Skär bläckfisken i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stek bläckfisken i olja tillsätt vitlök mot slutet. Salta och peppra.
Koka sobanudlarna enligt förpackningen.
Ansa och dela stora svampar på mitten, stek svampen i olja och salta lätt.
Skiva rödlöken tunt. Strimla salladslöken.
Koka upp buljongen.
Servering: Fördela buljongen i portionsskålar. Lägg i bläckfisk, nudlar, shiitakesvamp, rödlök, salladslök, algsallad och edamambönor. Garnera med koriander, thaibasilika och algchips.
Recept från Mitt kök