Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Soba bowl

Sobanudlar är japanska tunna, bruna nudlar gjorda av bovete. Här läggs de i en skål med misobuljong, bläckfisk, shiitakesvamp och edamamebönor.

Soba bowl
Soba bowl
Soba bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gbläckfisk
  • olja- att steka i
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 2 knipporsobanudlar
  • 300 gshiitakesvamp
  • 0,5rödlök
  • 2salladslökar
  • 8 dlmisosoppa
  • 150 galgsallad- finns att köpa i butik
  • 4 dledamamebönor- hela med skal

Till garnering

  • koriander
  • thaibasilika
  • algchips

Gör så här

  1. Skär bläckfisken i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stek bläckfisken i olja tillsätt vitlök mot slutet. Salta och peppra.

  2. Koka sobanudlarna enligt förpackningen.

  3. Ansa och dela stora svampar på mitten, stek svampen i olja och salta lätt.

  4. Skiva rödlöken tunt. Strimla salladslöken.

  5. Koka upp buljongen.

  6. Servering: Fördela buljongen i portionsskålar. Lägg i bläckfisk, nudlar, shiitakesvamp, rödlök, salladslök, algsallad och edamambönor. Garnera med koriander, thaibasilika och algchips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök