Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bullarna är fyllda med plommon och mandelmassa.
Smält smöret. Häll mjölken i det smälta smöret. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen.
Tillsätt socker och salt. Blanda ner mjölet lite i taget, spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen väl, så den blir smidig och släpper bunkens kant. Låt jäsa till dubbel storlek.
3 Halvera plommonen, tag bort kärnorna och dela plommonen i mindre bitar. Riv mandelmassa grovt.
Knåda degen och kavla ut den till en fyrkant. Fördela plommonbitarna på den utkavlade degen Strö över riven mandelmassa. Rulla ihop till en rulle och skär den i bullar.
Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa till dubbel storlek. Grädda i ugn, 225 grader, i 10 minuter.
Låt bullarna svalna. Rör ihop vatten och florsocker till en trögflytande glasyr och ringla den över bullarna.
Recept från Mitt kök