Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snurror fyllda med plommon


Bullarna är fyllda med plommon och mandelmassa.

Snurror fyllda med plommon

Snurror fyllda med plommon

Snurror fyllda med plommon

Ann-Charlotte Fägerlind

Deg:

  • 75 gsmör
  • 2,5 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlsocker
  • 7 dlvetemjöl- cirka

Fyllning:

  • 250 gplommon
  • 150 gmandelmassa

Glasyr:

  • 1 mskvatten
  • 1,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll mjölken i det smälta smöret. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen.

  2. Tillsätt socker och salt. Blanda ner mjölet lite i taget, spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen väl, så den blir smidig och släpper bunkens kant. Låt jäsa till dubbel storlek.

  3. 3 Halvera plommonen, tag bort kärnorna och dela plommonen i mindre bitar. Riv mandelmassa grovt.

  4. Knåda degen och kavla ut den till en fyrkant. Fördela plommonbitarna på den utkavlade degen Strö över riven mandelmassa. Rulla ihop till en rulle och skär den i bullar.

  5. Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa till dubbel storlek. Grädda i ugn, 225 grader, i 10 minuter.

  6. Låt bullarna svalna. Rör ihop vatten och florsocker till en trögflytande glasyr och ringla den över bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök