Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mycket möra kakor som kräver att du är van att kavla. Vill du göra dem mer barnvänliga går det utmärkt att byta ut konjaken mot pressad apelsin eller citron.
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och smör i en matberedare och kör snabbt till en deg. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt äggula och konjak. Rör krämen slät.
Sätt ugnen på 175°. Dela degen i två delar. Degen är väldigt mör, så kavla en del åt gången på mjölad arbetsbänk eller mellan mjölat bakplåtspapper till ca 4 mm tjocklek.
Doppa ett pepparkaksmått (i form av en stjärna) i vetemjöl innan du börjar stansa så släpper degen formen mycket lättare. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Låt kakorna kallna. Bred eller spritsa krämen på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två. Pudra över florsocker så att de blir snövita.