Här är ett annat recept på snöägg - på franska îles flottanes - flytande öar:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snöäggen tillagas snabbt i mikron och blir fluffiga och fina. Är mikron utan roterande platta gräddas äggen först i 6 sekunder, vänd sedan tallriken och grädda i ytterligare 6–8 sekunder. Har du inte tillgång till en mikro kan äggen tillagas i sjudande vatten i ca 2 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på en ren handduk.
Kompott: Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt sjuda under omrörning i ca 3 min. Låt kallna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Blanda i salt.
Forma lite av smeten till tre ägg och lägg dem på en tallrik. Grädda i mikron på full effekt i ca 12 sek tills de har fluffat upp och är fasta. Ta ut och lägg äggen på en assiett. Gör likadant med resten av smeten.
Fördela kompotten runt om äggen på assietterna. Ringla över kolasås och garnera med färska hallon.
Här är ett annat recept på snöägg - på franska îles flottanes - flytande öar: