Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snöägg med hallonkompott och kolasås

Snöäggen tillagas snabbt i mikron och blir fluffiga och fina. Är mikron utan roterande platta gräddas äggen först i 6 sekunder, vänd sedan tallriken och grädda i ytterligare 6–8 sekunder. Har du inte tillgång till en mikro kan äggen tillagas i sjudande vatten i ca 2 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på en ren handduk.

Snöägg med hallonkompott och kolasåsSnöägg med hallonkompott och kolasåsSnöägg med hallonkompott och kolasås
Snöägg med hallonkompott och kolasås. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 krmsalt

Hallonkompott

  • 150 ghallon- färska eller frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • 2 mskkolasås
  • hallon- färska

Gör så här

  1. Kompott: Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt sjuda under omrörning i ca 3 min. Låt kallna.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Blanda i salt.

  3. Forma lite av smeten till tre ägg och lägg dem på en tallrik. Grädda i mikron på full effekt i ca 12 sek tills de har fluffat upp och är fasta. Ta ut och lägg äggen på en assiett. Gör likadant med resten av smeten.

  4. Fördela kompotten runt om äggen på assietterna. Ringla över kolasås och garnera med färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Här är ett annat recept på snöägg - på franska îles flottanes - flytande öar: