Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snittar med getostkräm

Recept på snittar med getostkräm. Färska fikon blir gott och vackert på getostkrämen.

Snittar med getostkräm
Snittar med getostkräm
Snittar med getostkräm
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 8 skivorformbröd
  • 2 mskolivolja

Getostkräm

  • 100 ggetost- krämig
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 4fikon
  • timjanblad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på bröden och skär varje brödskiva till två trekanter. Stek bröden krispiga på båda sidor i olja och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Getostkräm: Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm. Krydda med salt.

  3. Lägg en sked getostkräm på varje brödskiva. Skär fikonen i fyra klyftor och garnera snittarna med dem samt timjanblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jennie Benjaminsson