Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snickersglass med mjölkchokladganache

Underbart läcker efterrätt med mjölkchokladganache och vaniljglass. Strö över grovt hackade jordnötter och ringla över gräddig kolasås. Ljuvligt gott!

Snickersglass med mjölkchokladganacheSnickersglass med mjölkchokladganacheSnickersglass med mjölkchokladganache
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vaniljglass

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker

Mjölkchokladganache

  • 100 gmjölkchoklad
  • 1 dlvispgrädde

Kolasås

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 msksmör- mjukt

Tillbehör

  • 1 dljordnötter

Gör så här

  1. Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.

  2. Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.

  3. Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.

  4. Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.

  5. Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig. Kyl ner glassen i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.

  6. Mjölkchokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad smält.

  8. Fördela ganachen i fyra djupa skålar eller tallrikar. Låt ganachen stelna i rumstemperatur.

  9. Kolasås: Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Sjud i 3–4 minuter.

  10. Dra av från värmen och vispa i smöret.

  11. Servering: Hacka jordnötterna grovt. Lägg en kula vaniljglass på ganachen, strö över jordnötterna och ringla över kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök