Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart läcker efterrätt med mjölkchokladganache och vaniljglass. Strö över grovt hackade jordnötter och ringla över gräddig kolasås. Ljuvligt gott!
Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.
Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.
Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig. Kyl ner glassen i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.
Mjölkchokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad smält.
Fördela ganachen i fyra djupa skålar eller tallrikar. Låt ganachen stelna i rumstemperatur.
Kolasås: Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Sjud i 3–4 minuter.
Dra av från värmen och vispa i smöret.
Servering: Hacka jordnötterna grovt. Lägg en kula vaniljglass på ganachen, strö över jordnötterna och ringla över kolasås.
Recept från Mitt kök