Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snickerscheesecake

Alla älskar cheesecake, både stora och små. Här är en variant med både jordnötssmör och Snickers i ostmassan. Använd en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Älskar du Snickers, då är den här kladdkakan något för dig!

Läs också: Salty raw snickers

Snickerscheesecake
Snickerscheesecake
Snickerscheesecake
Eva Hildén Smith

Botten

  • 225 gdigestivekex
  • 75 gsmör- smält

Fyllning

  • 4snickers- skurna i cirka 1 centimeter stora bitar
  • 500 gfärskost
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dljordnötssmör- crunchy
  • 3ägg

Till garnering

  • 23snickers- skurna i cirka 1/2 centimeter tjocka skivor
  • 1 dlchokladsås- eller kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klipp till och lägg en rundel av bakplåtspapper i formens botten. Klä formens kanter med en remsa av bakplåtspapper.

  3. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i formens botten. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att kexmassan stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna. Lägg godisbitarna i formen.

  4. Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp  cirka 1 minut. Rör i crème fraiche. Rör i jordnötssmör. Rör i äggen, ett i taget.

  5. Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda 35-50 minuter. Låt cheesecaken kallna. Ta bort kanten på formen. Garnera med Snickers och chokladsås eller kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök