Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Alla älskar cheesecake, både stora och små. Här är en variant med både jordnötssmör och Snickers i ostmassan. Använd en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Älskar du Snickers, då är den här kladdkakan något för dig!
Läs också: Salty raw snickers
Sätt ugnen på 175 grader.
Klipp till och lägg en rundel av bakplåtspapper i formens botten. Klä formens kanter med en remsa av bakplåtspapper.
Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i formens botten. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att kexmassan stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna. Lägg godisbitarna i formen.
Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp cirka 1 minut. Rör i crème fraiche. Rör i jordnötssmör. Rör i äggen, ett i taget.
Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda 35-50 minuter. Låt cheesecaken kallna. Ta bort kanten på formen. Garnera med Snickers och chokladsås eller kolasås.
Recept från Mitt kök