Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snickersbrownies

En brownie är alltid god, men känns naturligtvis extra lyxig genom att man sticker ner Snickers i smeten. Och lite salta jordnötter på toppen ger en spännande kontrast mellan det söta och salta. En klick lättvispad grädde är gott till.

Snickersbrownies
Snickersbrownies
Snickersbrownies
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 2 storaägg
  • 1,5 dlrörsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 3snickers- á 150 g
  • 0,5 dlsalta jordnötter

Till garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Bryt den mörka chokladen i bitar. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten i äggvispet.

  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ner det i smeten.

  5. Häll smeten i formen. Skär varje Snickers i sex bitar och tryck försiktigt ner i smeten. Strö över jordnötter och tryck ner en aning.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Låt kallna.

  7. Kakan kan förvaras i kylen, men låt stå en stund i rumstemperatur före servering så att kakan blir ”lagom kladdig”. Skär i rutor och pudra över kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök