Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En brownie är alltid god, men känns naturligtvis extra lyxig genom att man sticker ner Snickers i smeten. Och lite salta jordnötter på toppen ger en spännande kontrast mellan det söta och salta. En klick lättvispad grädde är gott till.
Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt den mörka chokladen i bitar. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten i äggvispet.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ner det i smeten.
Häll smeten i formen. Skär varje Snickers i sex bitar och tryck försiktigt ner i smeten. Strö över jordnötter och tryck ner en aning.
Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Låt kallna.
Kakan kan förvaras i kylen, men låt stå en stund i rumstemperatur före servering så att kakan blir ”lagom kladdig”. Skär i rutor och pudra över kakao vid servering.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök