Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snaps med spansk körvel, anis och fänkål

Hemkryddat snaps smakar bäst! Snaps med spansk körvel, anis och fänkål är en fantastiskt god allroundsnaps som passar till alla sillar, gravad lax, inkokt lax, blåmusslor och strömming. 

Elisabeth Johansson
Snaps med spansk körvel, anis och fänkål
Snaps med spansk körvel, anis och fänkål
Snaps med spansk körvel, anis och fänkål
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 clbrännvin- t ex vodka
  • 5 kvistarkörvel- spansk
  • 2 tskanis- hel
  • 1 tskfänkål- hel

Gör så här

  1. Lägg körvelkvistarna i en flaska och häll på spriten.

  2. Stöt anis och fänkål grovt i en mortel och lägg i flaskan.

  3. Låt dra 3 dygn. Sila spriten ­genom en finmaskig sil.

  4. Passar bra till: Alla sillar, gravad, inkokt lax, blåmusslor och strömming.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung