Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snaps med julkryddor – stjärnanis och pomerans

Recept på stjärnanis- och pomeranssnaps av Fredrik Eriksson och Långbro värdshus. Lättfixad snaps med julkryddor. Servera den sval men inte iskall.

Snaps med julkryddor – stjärnanis och pomeransSnaps med julkryddor – stjärnanis och pomeransSnaps med julkryddor – stjärnanis och pomerans

Ingredienser

  • 1 flaskabrännvin special- (70 cl)
  • 1 bitpomeransskal- torkat
  • 3stjärnanis
  • 1vaniljstång
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Bryt pomeransskalet i mindre bitar. Dela stjärnanisen i halvor. Skär en skåra i vaniljstången. Lägg allt i en stor glasburk.

  2. Tillsätt honung och hälften av spriten. Sätt locket på glasburken och skaka.

  3. Låt stå i kylen 2–4 dagar, skaka 1–2 gånger per dag.

  4. Sila av kryddorna genom kaffefilter eller en mycket finmaskig sil. Häll på resten av spriten.

Vad tyckte du om receptet?