Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabba semlor är för den ivrige och semlesugne som inte orkar vänta på att degen ska jäsa, då passar denna deg med bakpulver perfekt.
Sätt ugnen på 225°. Rör smöret mjukt tillsammans med strösockret. Tillsätt ägg, mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och blanda till en grynig massa. Rör ner mjölken och knåda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i ca 14 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 min tills de blivit gyllenbruna. Låt kallna.
Skär av ett litet lock på varje semla. Skär mandelmassan i skivor och lägg en skiva i varje semlebulle. Vispa grädden fluffig men inte för hård och spritsa eller klicka lite grädde på varje semla. Lägg tillbaka locken och pudra med florsocker.