Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len, rimmad lax i spännande kombination med smetana och pepparrot. När tillbehören är hackade och klara och laxen färdigrimmad är det sedan bara att lägga upp.
Skär laxen i cm-tjocka skivor tvärs över. Blanda socker och 1/2 msk salt och strö över laxen. Låt stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Vispa ihop 1 msk salt och vatten tills saltet lösts upp. Spola laxskivorna med kallt vatten och lägg dem i saltlagen. Låt stå i ca 10 min. Häll bort vätskan och låt laxen rinna av.
Fintärna gurkan. Krossa knäckebrödet i mindre bitar. Skala och finriv pepparroten.
Fördela laxen på tallrikar. Klicka eller spritsa smetana på tallrikar. Strö över gurka, pepparrot och knäcke. Garnera med dill och ärtskott. Ringla över honung och mal över peppar.