Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabblagad kantarell och bönsallad. Bönorna mättar och ger bra proteiner. Toppa gärna med timjan – alltid gott till svamp.
Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i stavar. Halvera tomaterna. Blanda morötter och tomater med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, honung och salt.
Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönorna med morötter och tomater och hälften av dressingen.
Stek brödet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Bryt i mindre bitar. Bryt osten i bitar. Strö bröd och ost över salladen.
Stek svampen i smör tills all vätska kokat in. Skala och finhacka vitlöksklyftan och låt den steka med. Krydda med 1/2 tsk salt.
Toppa salladen med svamp och garnera med örter. Servera med resterande dressing.