Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabblagade julköttbullar

Snabba julköttbullar rullas inte utan klickas ut i stekpannan vilket ger dem ett hemlagat intryck. Rostad lök ger fin löksmak, och kanelen bidrar med lite julsmak.

Snabblagade julköttbullarSnabblagade julköttbullarSnabblagade julköttbullar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gblandfärs
  • 1,5 dllök- rostad
  • 2ägg
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 0,75 tskkanel- mald
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msksmör

Gör så här

  1. Krossa den rostade löken i en mortel. Blanda färsen med lök, ägg, fond och kryddor.

  2. Smält lite av smöret i en stekpanna. Klicka i färsen i småbitar i omgångar och stek dem runt om ca 5 min.

Vad tyckte du om receptet?