Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad

Festligt och lättlagat! Mild mjuk smak, som kan få sting med extra chili!

Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad
Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad
Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad
Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad Foto: Magnus Skoglöf

Snabblagad kokoskotlett med coucous och kålsallad

  • 600 gfläskkotlett- benfri
  • 1 msksmör- + 2 msk
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml), lätt
  • 1 mskkonc kalvfond
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 huvudspetskål- eller savojkål, (à 1 kilo)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5 knippabladpersilja
  • 1vitlöksklyfta

Tillbehör

  • 3 dlcouscous

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida. Kärna ur och strimla chilin. Lägg chilin i stekpannan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt kokosmjölk och fond och låt puttra 3–5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll i skyn. Låt koka upp.

  2. Strimla kålen grovt. Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Fräs kålen i 2 msk smör i en stekpanna ca 4 min. Tillsätt tomater och persilja. Pressa över vitlöken och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Servera kokoskotletterna med kålsallad och couscous.

  4. Tips: Rör gärna ner lite currypasta i såsen för mer smak.

Vad tyckte du om receptet?