Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova kardemumma till citrus, det blir en spännande smakbrytning i denna snappa apelsinmarmelad.
Skrubba apelsinerna noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta gula skalet av 2 apelsiner på rivjärn.
Skär bort skalet på all frukt med en vass kniv så att endast fruktköttet blir kvar. Ta bort eventuella kärnor och grovhacka fruktköttet.
Lägg fruktkött och vatten i en kastrull och mixa grovt med mixerstav.
Tillsätt rivet apelsinskal, socker och kardemumma och låt koka utan lock 6–8 min. Skumma då och då.
Gör marmeladprovet för att vara säker på konsistensen: Lägg en tesked av marmeladen på ett kallt fat och dra skeden genom marmeladen, som då inte ska flyta ihop.
Häll marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar. Låt den kallna och förvara den i kylen.