Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabbinlagda tomater i blandad sallad

Snabbt och enkelt! Färdig inläggningsättika och lite vatten ger tomaterna en sötsyrlig smak. Den rivna salladen kan förvaras i plastpåsar som du blåser in lite luft i och knyter till. Påsarna kan ligga i svalen 3–4 timmar före servering.

Snabbinlagda tomater i blandad sallad
Snabbinlagda tomater i blandad sallad
Snabbinlagda tomater i blandad sallad
Snabbinlagda tomater i blandad sallad Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgkörsbärstomater
  • 0,5 dlättiksprit- (12%)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 kgsallad- blandad t ex rosé, friseé, ekblad

Gör så här

  1. Dela tomaterna på mitten. Blanda ättika, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg ner tomaterna och låt ligga minst 4 timmar för att de ska ta smak.

  2. Riv salladen i små bitar och lägg i en skål. Servera till tomaterna.

Vad tyckte du om receptet?