Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxen blir fast och fin när den snabbgravas. Torka noga av socker- och saltblandningen för att fisken inte ska bli för salt vid halstringen.
Snabbgravning: Skär laxen i ca 3 cm kuber och vänd ner i en blandning av socker och salt. Låt ligga i ca 15 min.
Strimla och koka kålen i vatten under lock ca 5 min.
Tillsätt creme fraiche och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar, citronolivolja och skuren gräslök. Håll varmt.
Torka av laxbitarna noga. Rulla bitarna i kryddblandningen och halstra lätt i varm panna. Servera med savojkålen och det rostade brödet.