Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabbgravad lax på savojkålsbädd

Laxen blir fast och fin när den snabbgravas. Torka noga av socker- och saltblandningen för att fisken inte ska bli för salt vid halstringen.

Snabbgravad lax på savojkålsbädd
Snabbgravad lax på savojkålsbädd
Snabbgravad lax på savojkålsbädd

Ingredienser

  • 200 glaxfilé- utan skinn
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 msksalt
  • 1 msksenapsfrön- krossade, blandning
  • 1 mskkumminfrön- krossade, blandning

Savoykål

  • 400 gsavojkål- huvud
  • 1 dlvatten
  • 2 mskcrème fraiche- lätt
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskcitronolivolja
  • 3 mskgräslök- skuren

Tillbehör

  • bröd- grovt, rostat, mörkt

Gör så här

  1. Snabbgravning: Skär laxen i ca 3 cm kuber och vänd ner i en blandning av socker och salt. Låt ligga i ca 15 min.

  2. Strimla och koka kålen i vatten under lock ca 5 min.

  3. Tillsätt creme fraiche och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar, citronolivolja och skuren gräslök. Håll varmt.

  4. Torka av laxbitarna noga. Rulla bitarna i kryddblandningen och halstra lätt i varm panna. Servera med savojkålen och det rostade brödet.

Vad tyckte du om receptet?