Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabbgravad lax med senapsfrön och dill

Snabbgravad lax med senapsfrön och dill passar bra på julbordet. Laxloin är den saftiga och fina mittbiten på laxfilén.

Snabbgravad lax med senapsfrön och dill
Snabbgravad lax med senapsfrön och dill
Snabbgravad lax med senapsfrön och dill
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 glaxloin
  • 1 krukadill
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg ut dem på ett fat. Finhacka hälften av dillen.

  2. Krossa senapsfröna i en mortel. Blanda hackad dill, senapsfrön, socker, salt och peppar. Fördela blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Plocka den sparade dillen och strö över laxen. Servera laxen med fänkåls- och gurksalladen.

Vad tyckte du om receptet?