Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på flädergravad lax. Skär laxen i tunna skivor och snabbgrava den. Tänk på att köpa pinfärsk lax av riktigt hög kvalitet, t ex Salma. Om du köpt vildfångad lax ska den frysas 3 dygn före gravning. Odlad lax behöver inte frysas.
Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Blanda socker, salt och peppar och strö över laxen. Gnid in blandningen lätt. Ringla över saften. Repa fläderklasarna något och fördela dem mellan laxskivorna. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min tills sockret och saltet har smält.
Blanda om skivorna lite med vätskan och lägg upp på fat.
Garnera med några extra fläderblommor och citronklyftor.