Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salmalax är pinfärsk lax som man kan äta rå eller tillaga på ett kick. Den förpackas fyra timmar efter fångst och säljs skinn– och benfri.
Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen. Täck över med platsfolie och grava i rumstemperatur, 30–40 minuter.
Torka försiktigt av vätskan som bildats, men behåll pepparkornen.
Hetta upp en stekpanna. Halstra laxen i den torra pannan, cirka 30 sekunder på varje sida, så att den blir sotad runtom. Låt kallna och förvara i kylen.
Blanda rosépeppar och hackad dill på en skärbräda. Rulla laxen i blandningen vid servering. Skär försiktigt i raka skivor med en vass kniv.
Recept från Mitt kök