Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabbfixad lasagne

Recept på snabbfixad lasagne. Färsk sparris är både gott och festligt men kan naturligtvis ersättas med fryst eller kombineras med haricots verts eller andra gröna grönsaker.

Snabbfixad lasagne
Snabbfixad lasagne
Snabbfixad lasagne
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 400 ggrön sparris- färsk eller fryst
  • 250 glasagneplattor- färska
  • 1 burktomatsås- färdig (400-500 g)
  • 1 krukabasilika
  • 200 ggetost

Gör så här

  1. Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 min. Tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 min. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.

  2. Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.

  3. Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.

  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min, tills osten får färg.

  5. Garnera med basilikablad och servera.

Vad tyckte du om receptet?