Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
35 min
Svartrötterna kan bytas ut mot andra rotfrukter, t ex morötter, persiljerötter eller palsternacka.
Lägg svartrötterna i diskhon och skala med hon som ”stöd”. Skölj och skär dem i bitar och lägg direkt i lite kallt vatten med citronsaft i. Då klibbar de inte och blir inte brunfärgade.
Koka upp buljongen och lägg i svartrötterna. Koka ca 10 min, de ska vara mjuka.
Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan, lite i taget, så att dressingen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en grillpanna, pensla med olja och grilla ett vackert mönster på rötterna.
Lägg upp på ett fat och ringla dressingen över.