Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små goda gifflar fyllda med aprikosmarmelad. Det går även bra att använda annan sylt eller marmelad som du gillar. Gifflarna kan frysas.
Blanda smör och socker i en bunke och rör det poröst. Blanda ner ägg och mjölk och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut en del i taget, ca 2–3 mm tjock. Sporra ut spetsiga trianglar, ca 8 cm i basen och höjd 12 cm. Lägg ca 1/2 tsk marmelad på varje triangel och rulla ihop. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de får lite färg.