Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabba stekta kardemummabullar

Nygräddade bullar från en stek­panna över öppen eld är otroligt gott. Här använder vi färdig pizzadeg för att göra det riktigt enkelt. Bullarna kan förberedas hemma för att sedan gräddas på plats.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Snabba stekta kardemummabullar
Snabba stekta kardemummabullar
Snabba stekta kardemummabullar
Foto: Helén Pe / Hembakat

Ingredienser

  • 1 rullepizzadeg- färdig, rektangulär

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 25 gsmör- till stekning

Garnering

  • 3 mskpärlsocker

Gör så här

  1. Rör ihop 100 g smör, strösocker, kanel, kardemumma, vaniljsocker och Maizena. 

  2. Rulla ut pizzadegen och bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i ca 12 skivor.

  3. Smält 25 g smör i en gjutjärns­panna (eller annan friluftsstekpanna) och stek bullarna i några minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna och genomgräddade. Tänk på att ha en lagom het glöd

    så att inte bullarna bränns.

  4. Strö över lite pärlsocker, om så önskas, när du har vänt på bullarna.

Vad tyckte du om receptet?