Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter

Dekorativa småkakor med kristyr och rostade hasselnötter.

Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter
Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter
Snabba pepparnötter med rostade hasselnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Rostade hasselnötter

    • 40hasselnötter

    Pepparnötter

    • 100 gsmör
    • 1 dlrörsocker- ekologiskt
    • 1 msksirap- ekologisk ljus
    • 2 mskägg- uppvispat
    • 1 msknaturell yoghurt
    • 1 mskpepparkakskrydda
    • 3 dlvetemjöl

    Kristyr

    • 1äggvita
    • 3 dlflorsocker
    • 2 dropparcitronsaft

    Gör så här

    1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lägg dem på en kökshandduk och vik över ena halvan. Gnugga nötterna mot varandra tills skalet lossnar. Låt dem kallna.

    2. Pepparnötter: Sänk ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt ägg, yoghurt och pepparkakskryddor. Blanda mjölet med bikarbonat och blanda ner till en deg.

    3. Rulla degen i kulor, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en rostad hasselnöt på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.

    4. Kristyr: Vispa samman äggvita, florsocker och citronsaft till en fluffig kristyr. Lägg i spritspåse med ett ministjärntyll. Garnera små toppar av kristyr på kakorna. Låt den stelna innan kakorna serveras eller läggs i kakburk.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök