Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dekorativa småkakor med kristyr och rostade hasselnötter.
Rostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lägg dem på en kökshandduk och vik över ena halvan. Gnugga nötterna mot varandra tills skalet lossnar. Låt dem kallna.
Pepparnötter: Sänk ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt ägg, yoghurt och pepparkakskryddor. Blanda mjölet med bikarbonat och blanda ner till en deg.
Rulla degen i kulor, cirka 2 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en rostad hasselnöt på toppen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna på galler.
Kristyr: Vispa samman äggvita, florsocker och citronsaft till en fluffig kristyr. Lägg i spritspåse med ett ministjärntyll. Garnera små toppar av kristyr på kakorna. Låt den stelna innan kakorna serveras eller läggs i kakburk.
Recept från Mitt kök