Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabba ost- och olivbröd

Recept på snabba ost- och olivbröd. Grunden är en sconesdeg som smaksätts med örter, nötter och oliver. Passar till soppa eller på buffé.

Snabba ost- och olivbröd
Snabba ost- och olivbröd
Snabba ost- och olivbröd
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 50 gost- lagrad eller fetaost
  • 1 dloliver- gröna, utan kärnor
  • 0,5 dlhasselnötter- sötmandlar eller valnötter
  • 1 tsktimjan- repad
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i tärningar och arbeta in det i mjölet till en smulig massa.

  2. Tärna osten, halvera oliverna och hacka nötterna grovt. Blanda ner ost, oliver, nötter och timjan i mjölblandningen. Tillsätt olja och mjölk och blanda samman till en kladdig deg.

  3. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bröden lite. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?