Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på snabba ost- och olivbröd. Grunden är en sconesdeg som smaksätts med örter, nötter och oliver. Passar till soppa eller på buffé.
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i tärningar och arbeta in det i mjölet till en smulig massa.
Tärna osten, halvera oliverna och hacka nötterna grovt. Blanda ner ost, oliver, nötter och timjan i mjölblandningen. Tillsätt olja och mjölk och blanda samman till en kladdig deg.
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bröden lite. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna på galler.