Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabba musslor på toast

En liten burk musslor i vatten är kanonbra att ha på lut. Då kan du snabbt fixa en läcker liten förrätt.

Snabba musslor på toast
Snabba musslor på toast
Snabba musslor på toast

Ingredienser

  • 1 burkmusslor- i vatten
  • 1ägg- gula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1vitlök- klyfta, pressad
  • 1 krmsalt
  • 0,33 krmcayennepeppar
  • 0,5 dlrapsolja
  • 6bröd- skivor, gärna ciabatta
  • 0,5 msksmör- till stekning
  • 2salladslökar- strimlade

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av i ett durkslag.

  2. Blanda samman äggula, senap, citron, vitlök, salt och cayenne i en rundbottnad skål.

  3. Vispa ner oljan droppvis och efter hand i en jämn stråle till en majonnäs.

  4. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på medelgod värme så de får lite färg på båda sidor.

  5. Blanda ner de avrunna musslorna i majonnäsen och fördela på brödsnittarna. Toppa med strimlad salladslök.

Vad tyckte du om receptet?