Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av nybakade frallor till frukost. Här är ett enkelt recept på frukostbullar utan jäst som du rör ihop på ett kick. Efter knappt 15 minuter i ugnen är de redo att ätas. Lätta att baka och lika goda till frukost som mellanmål eller kvällsfikat.
Vill du göra dem lite matigare kan du ha i någon msk chiafrön och byta 2 dl vetemjöl mot till exempel grahamsmjöl.
Media laddas
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt därefter sirap och vatten. Rör om tills du får en jämn smet.
Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper.
Gör 10-12 bollar av degen. Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer.
Lägg bollarna på plåten och grädda i 12-15 minuter.
Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar. Njut!
Recept från Mitt kök