Marsala, det söta starkvinet från Sicilien, blir en sällsamt god kombination till tiramisu.Foto: Lina Eriksson
(Betyg: 3,66 · 35 röster)
Ingredienser
4–6personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 dlvispgrädde
250 gmascarponeost
1 dlflorsocker
3,5 mskespressokaffe- 0,5 + 3 msk, kallt
0,5 pktsavoiardikex- (à 200 g)
2 mskFlorio Marsala superiore dolce
50 gchoklad- mörk (70 %)
Gör så här
Vispa grädde, mascarpone, florsocker och ½ msk kaffe fluffigt med elvisp.
Lägg ut kexen på ett fat. Blanda 3 msk kaffe och marsala och ringla över. Låt kexen suga upp vätskan. Riv chokladen.
Bred ut lite kräm i botten på glas. Lägg ett lager kex över, därefter kräm, hälften av den rivna chokladen och kex och sist kräm. Låt gärna stå ca 1 timme i kylen.
Garnera med den sparade chokladen och servera.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,66 · 35 röster)
Vin till desserten
Något sött i glaset till efterrätten eller desserten både förhöjer och ramar in måltiden. Tänk på att vinet bör vara minst lika sött eller sötare än desserten. Många söta viner görs i praktiska halvflaskor.
Till tiramisu med de mjuka krämiga smakerna som samtidigt är luftiga med kaffearomer och choklad gör att marsala, det söta starkvinet från Sicilien, blir en sällsamt god kombination.