Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkel smulpaj med bär, mandel och havregryn  

Snabblagad smulpaj med bär, mandel och havre som blir helt glutenfri om man bakar den med ren havre, som finns på den glutenfria hyllan. Godast blir pajen tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Enkel smulpaj med bär, mandel och havregryn  Enkel smulpaj med bär, mandel och havregryn  Enkel smulpaj med bär, mandel och havregryn  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dlbär- färska eller frysta, t ex hallon, blåbär eller vinbär

Smuldeg

  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 0,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlströsocker
  • 50 gsmör

Garnering

  • 1 tskflorsocker

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mandelmjöl, havregryn och socker. Skär smör i kuber och blanda med mandelmjölsblandningen. Nyp ihop till en smulig deg.

  2. Blanda smuldegen med bären och fördela i en stor eller två mindre smorda ugnssäkra formar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?