Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att göra egen majonnäs är inte svårt – särskilt inte om du gör den med stavmixer. I detta recept blandar du alla ingredienser i en bunke och mixar ihop majonnäsen på ett par sekunder. Smidigt, enkelt och mycket godare än färdigköpt majonnäs.
Media laddas
Låt alla ingredienser bli rumstempererade.
Lägg ner ingredienserna i tur och ordning i en mixerbunke eller hög och smal bunke, så att oljan ligger överst.
Sätt ner stavmixern i botten av mixerbägaren. Starta mixern och håll den i botten ca 5 sekunder tills en majonnäs börjar bildas i botten. För mixern sakta uppåt och fortsätt mixa ca 5 sekunder. Mixa inte för länge då finns det risk att majonnäsen skär sig.