Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb lökmarmelad till ost

Lökmarmeladen går fort att steka ihop, men gör den i god tid så den hinner kallna.  

Snabb lökmarmelad till ost
Snabb lökmarmelad till ost
Snabb lökmarmelad till ost
Recept på lökmarmelad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2rödlökar
  • 1 mskrapsolja
  • 2 mskrårössocker
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 dlrött vin
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • ostkex- eller knäcke
  • lagrad grevé
  • svensk blåmögelost- t ex Bredsjö blå eller Skärvångens blå ädel
  • brieost

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlökarna tunt. Fräs dem i olja i en stekpanna ca 5 min.

  2. Tillsätt socker, vinäger och vin. Sjud utan lock ca 10 min, tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Låt marmeladen kallna.

  3. Servera marmeladen med ost och kex.

Vad tyckte du om receptet?