Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite härligt mjuksega rutor fullproppade med bär. Ibland är det skönt att bakningen går fort när det är mycket annat som ska fixas. Dessa rutor är perfekta när tiden är knapp och bakas i långpanna.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smöret.
Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med ett bakplåtspapper i botten. Strö över bär och pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min tills den är gyllenbrun och smeten har stannat. Låt den svalna och skär sedan kakan i bitar. Servera gärna rutorna med vispad grädde eller vaniljglass.