Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb långpannekaka med bär

Lite härligt mjuksega rutor fullproppade med bär. Ibland är det skönt att bakningen går fort när det är mycket annat som ska fixas. Dessa rutor är perfekta när tiden är knapp och bakas i långpanna.

Snabb långpannekaka med bär
Snabb långpannekaka med bär
Snabb långpannekaka med bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 165 gägg- (3 st)
  • 270 gströsocker- (3 dl)
  • 180 gvetemjöl- (3 dl)
  • 3 gbakpulver- (1/2 tsk)
  • 250 gblandade bär- t ex hallon, blåbär, jordgubbar
  • 35 gpärlsocker- (ca 4 msk)

Till servering

  • vispad grädde- eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smöret.

  2. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med ett bakplåts­papper i botten. Strö över bär och pärl­socker.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min tills den är gyllenbrun och smeten har stannat. Låt den svalna och skär sedan kakan i bitar. Servera gärna rutorna med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?