När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 burkmascarponeost- (250 g) , rumstempererad
1 dlnutella- rumstempererad
Garnering
1 dlvispgrädde
25 gmörk choklad- mörk hackad eller hyvlad (70 % )
Gör så här
Vispa ihop mascarpone och Nutella, och fördela i portionsglas. Ställ in i kyl ca 1 timme så att moussen stelnar en aning.
Vispa grädden lätt och fluffig. Klicka eller spritsa den på moussen. Strö över chokladen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 108 röster)
Nutella och palmolja?
• Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
• Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!