Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp

Ta en genväg med färdigköpt vaniljglass och sätt din egen smak på glassen. Den här blir barnsligt god med choklad- och jordnötstäckta frasiga puffar.

Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp
Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp
Snabb glass med choklad- och jordnötskrisp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- (55 %)
  • 50 gljus choklad
  • 0,75 dljordnötssmör- med eller utan crunch
  • 1 krmflingsalt
  • 6 dlRice krispies- eller cocoa pops
  • 1,5 lvaniljglass

Tillbehör

  • rånstrutar

Gör så här

  1. Finhacka all choklad. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad.  

  2. Rör i ljus choklad, jordnötssmör och flingsalt och låt allt smälta ihop.

  3. Blanda ner flingorna i chokladsmeten. Häll ut i ett jämn lager på ett bakplåtspapper lagd på en bricka eller plåt.  Ställ in i kylen i ca 30 min.

  4. Låt glassen tina i långsamt i kyl. Den ska mjukna så den går att röra.

  5. Bryt eller hacka chokladen i små bitar. Rör ihop glassen med chokladflingorna. Lägg tillbaka glassen i glassbyttan och frys om glassen, i ca 3 tim.

  6. Skopa upp kulor och servera i rånstrutar.

Vad tyckte du om receptet?