Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbar fisk- och skaldjurspaella! För att göra paella på ett snabbare sätt - använd färdig risotto-mix.
Skala och finhacka eller pressa vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och sardeller på medelvärme i 2 msk av oljan från paprikan. Passa noga så att det inte bränns. Tillsätt paprikapulvret och häll ner risblandningen. Fräs ca 1 minut. Häll över vinet och tillsätt fiskfond och vatten. Täck med lock och sjud ca 15 min.
Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
Skär torsken i 2 x 2 cm stora bitar och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd försiktigt ner bönor och avrunnen paprika i paellan, späd eventuellt med lite vatten om den känns torr. Lägg fiskbitarna överst och lägg på lock. Sjud ca 5 min, tills fisken är vit och fast.
Krydda pilgrimsmusslorna med 1/2 tsk salt och peppar. Stek först kräftorna och sedan musslorna på båda sidor i het panna med 1 msk olja. Lägg skaldjuren på paellan. Ringla över 1 msk olja och garnera med körvel. Servera eventuellt med citron.
Kökstipset! Färdigkryddat risottoris innehåller lök, buljong och kryddor. Den kan ersättas med 2 1/2 dl risottoris, 1 smulad grönsaksbuljongtärning och 1/2 påse saffran.