Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabblagad paella med fisk och skaldjur

En underbar fisk- och skaldjurspaella! För att göra paella på ett snabbare sätt - använd färdig risotto-mix.

Snabblagad paella med fisk och skaldjur
Snabblagad paella med fisk och skaldjur
Snabblagad paella med fisk och skaldjur
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 påserisottoris- med saffran. t ex från Itigo, 200 g
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msktomatpuré
  • 3sardellfiléer
  • 1 burkpaprika- strimlad grillad (290 g)
  • 1 tskpaprikapulver- gärna rökt
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 kapselfiskfond- Fond du chef, Knorr
  • 5 dlvatten
  • 150 gharicots verts
  • 300 gtorskrygg
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 250 gpilgrimsmusslor
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8havskräftor- eller stora räkor
  • 1 mskolivolja- + 1 msk

Garnering

  • 0,5 krukakörvel
  • 4 bitarcitron- ev

Gör så här

  1. Skala och finhacka eller pressa vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och sardeller på medelvärme i 2 msk av oljan från paprikan. Passa noga så att det inte bränns. Tillsätt paprikapulvret och häll ner risblandningen. Fräs ca 1 minut. Häll över vinet och tillsätt fiskfond och vatten. Täck med lock och sjud ca 15 min.

  2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.

  3. Skär torsken i 2 x 2 cm stora bitar och krydda med 1/2 tsk salt. Vänd försiktigt ner bönor och avrunnen paprika i paellan, späd eventuellt med lite vatten om den känns torr. Lägg fiskbitarna överst och lägg på lock. Sjud ca 5 min, tills fisken är vit och fast.

  4. Krydda pilgrimsmusslorna med 1/2 tsk salt och peppar. Stek först kräftorna och sedan musslorna på båda sidor i het panna med 1 msk olja. Lägg skaldjuren på paellan. Ringla över 1 msk olja och garnera med körvel. Servera eventuellt med citron.

  5. Kökstipset! Färdigkryddat risottoris innehåller lök, buljong och kryddor. Den kan ersättas med 2 1/2 dl risottoris, 1 smulad grönsaksbuljongtärning och 1/2 påse saffran.

Vad tyckte du om receptet?