Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulasch på nötfärs med paprika, potatis och chili

Recept på lättlagad färsgulasch med paprika och chili som går snabbt att göra. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.

Gulasch på nötfärs med paprika, potatis och chili
Gulasch på nötfärs med paprika, potatis och chili
Gulasch på nötfärs med paprika, potatis och chili
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 800 gdelikatesspotatis- t ex amadine
  • 2röda paprikor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1citron
  • 1 mskkumminfrön
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msktomatpuré
  • 0,5 dlkalvfond- konc
  • 1 förppasserade tomater- (500 g)
  • 4 dlvatten

Tillbehör

  • gräddfil
  • bröd

Gör så här

  1. Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök. 

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel. 

  3. Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. 

  4. Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar. 

  5. Servera med gräddfil och bröd.

Vad tyckte du om receptet?