Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad färsgulasch med paprika och chili som går snabbt att göra. Mustig köttfärsgryta med kummin. Koktiden kan kortas om man använder färdigkokt potatis.
Skölj och halvera potatisen. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv citronskalet. Stöt kumminen i en mortel.
Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, chili, lök, vitlök, citronskal och kummin. Tillsätt tomatpuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen.
Koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Krydda med salt och peppar.
Servera med gräddfil och bröd.