Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter är fluffigt och gott. Det blir lite mer nötbräck än vad som går åt men det är svårt att göra en mindre sats. Å andra sidan är det så gott så det går att äta som godis.

Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter
Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter
Snabb chokladmousse med salt-karamelliserade hasselnötter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 2 mskkakao
  • 2 mskflorsocker
  • 1 mskrom- mörk

Nötter

  • 0,5 dlhasselnötter- rostade
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 msksmör
  • 2 krmflingsalt

Gör så här

  1. Vispa grädde, äggula, kakao och florsocker fluffigt med elvisp.Rör i romen. Fördela moussen i glas och ställ i kylen till servering.

  2. Nötter: Grovhacka nötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Blanda i nötter, smör och salt och vänd snabbt runt så att allt blandas. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  3. Bryt nötbräcket i bitar och stick ner dem i moussen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?