Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb cassoulet med kyckling

Lite franska vibbar i den här grytan med kyckling, korv och bacon. Mustiga smaker i varje tugga!

Snabb cassoulet med kyckling
Snabb cassoulet med kyckling
Snabb cassoulet med kyckling
EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 300 gkycklingfilé
  • 1 pktbacon- cirka 140 g
  • 12chorizo- 150-200 g (eller annan kryddig korv)
  • 100 gchampinjoner- färska
  • 1gul lök
  • matolja
  • 1 msktimjan- eller oregano, torkad
  • 1 mskrosmarin- torkad
  • 1vitlöksklyfta
  • 800 gtomater- cirka hela eller krossade
  • 800 gbönor- cirka konserverade vita

Gör så här

  1. Tärna kycklingen. Strimla baconen. Slanta chorizon. Dela stora champinjoner i mindre bitar. Finhacka löken.

  2. Hetta upp olja tillsammans med timjan och rosmarin. Fräs kött, svamp och lök tills kycklingen är färdig och löken är mjuk. Låt pressad vitlök fräsa med mot slutet.

  3. Häll ner tomaterna och bönorna och låt koka minst 5 minuter. Smaka av med salt och några rejäla drag med pepparkvarnen. Servera gärna cassouleten med rucolasallad och en bit gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök