Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb cassata

Fryser du cassatan i portionsglas tar det bara 1 1/2 timme tills de är frusna, lika lång tid som det tar att färdigställa middagen. Vill du förbereda flera timmar i förväg, ställ cassatan 1/2 timme i kylen före servering så blir den krämig och god.

Snabb cassata
Snabb cassata
Snabb cassata

Ingredienser

  • 2,5 dlvaniljvisp
  • 4 mskmarsalavin
  • 1 mskflorsocker
  • 1 dlmandel
  • 1 dlcocktailbär
  • 75 gmörk choklad- mörk

Till garnering

  • 25 gmörk choklad- mörk

Gör så här

  1. Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet.

  2. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den. Dela cocktailbären något och hacka chokladen.

  3. Blanda vaniljvispen med det hackade och häll upp i portionsglas eller formar. Ställ i frysen minst 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?