Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb caesarsallad med mandel

Snabb caesarsallad med mandel är dressad med en snabbgjord Caesardressing. Majonnäsen är genvägen som ersätter både äggula och olja. Knaprig och god rostad mandel är gott till och ersätter krutonger.

Snabb caesarsallad med mandel
Snabb caesarsallad med mandel
Snabb caesarsallad med mandel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1romansallad- eller 2 gemsallad

Dressing

  • 2 mskmajonnäs- gärna Hellmans
  • 25 gparmesan- riven
  • 2 mskmjölk
  • 3sardellfiléer
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5vitlöksklyfta- skalad

Garnering

  • 25 gparmesan- riven
  • 0,5 dlsötmandel- flagad

Gör så här

  1. Skär av roten på salladen så nära bladfästet som det går utan att bladen faller isär och skär salladen i fyra klyftor eller halvor.

  2. Dressing: Mixa samman alla ingredienser.

  3. Rosta mandel i torr het panna 1–2 min, passa noga så att den inte bränns.

  4. Lägg salladsklyftorna på tallrikar och ringla över dressing. Strö på parmesan och mandel.

Vad tyckte du om receptet?