Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.
Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-snabb-3
Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-1
Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.
Foto: Per Ranung
asiatisk-pickles-2