Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska pickles - på en timme

Asiatiska pickles med lätt smak av ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.

Asiatiska pickles - på en timme
Asiatiska pickles - på en timme
Asiatiska pickles - på en timme
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gmorötter
  • 200 grättika
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 dlrisvinäger
  • 1 dlrörsocker
  • 1 dlvatten
  • 2 mskasiatisk fisksås
  • 1 mskingefära- färsk riven

Tillbehör

  • sesamolja
  • sesamfrö
  • mynta- finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och skiva morötter och rättika. Skär skivorna i tunna stavar och lägg i en skål. Kärna ur och finstrimla chilin och blanda ner.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-snabb-3

  2. Rör ihop vinäger, socker, vatten, fisksås och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Häll blandningen över grönsakerna. Låt stå svalt ca 45 min.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-1

  3. Lägg upp lite av inläggningen i en serveringsskål. Droppa över sesamolja och strö på sesamfrön och mynta.

    Foto: Per Ranung

    asiatisk-pickles-2

Vad tyckte du om receptet?