Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på söt smultronsufflé, perfekt som dessert!
Sätt ugnen på 175°. Smöra och sockra en suffléform (ca 2 liter) väl.
Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud till en tjock kräm ca 5 minuter. Rör ner socker och tillsätt äggulorna en i taget. Låt krämen svalna.
Mosa smultronen eller jordgubbarna lätt och tillsätt dem.
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner 1/3 och vänd sedan ner resten.
Fyll suffléformen och grädda 35-40 minuter i nedre delen av ugnen utan att öppna ugnsluckan. Pudra över florsocker och servera direkt.