Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkaka

En len mousse med en mjuk kolasmak blir som ett mellanting av mousse och pannacotta. Passar även mycket bra till färska hallon.

Smultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkakaSmultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkakaSmultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 2äggulor
  • 1 mskflorsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 burkmjölk- kondenserad (379 g)
  • 4sockerkaka- skivor
  • 4sockerkaka- skivor
  • 4 dlsmultron

Smultrongelé

  • 2 dlsmultron
  • 2gelatinblad
  • 2 dljordgubbssaft- utspädd

Gör så här

  1.  Gelé: Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna. Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén. Låt stelna i kylen.

  2. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar.

  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull.

  4. Rör ner gelatinet i äggsmeten. Vänd i kondenserad mjölk och grädde.

  5. Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?