Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En len mousse med en mjuk kolasmak blir som ett mellanting av mousse och pannacotta. Passar även mycket bra till färska hallon.
Gelé: Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna. Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén. Låt stelna i kylen.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull.
Rör ner gelatinet i äggsmeten. Vänd i kondenserad mjölk och grädde.
Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.