Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps har en väldigt speciell smakkombination. Doftar och smakar mycket smultron och jordgubb. Chili­styrkan sitter i eftersmaken.

Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps
Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps
Smultron-, jordgubbs-, rosépeppar- och chilisnaps
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 35 clbrännvin- t ex vodka
  • 2 dljordgubbar och smultron
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 tskrosépeppar
  • 2 tskströsocker- ev

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg jordgubbar, smultron, chili och pepparkorn i spriten. Låt stå ca 3 dygn.

  2. Sila och smaka eventuellt av med socker.

  3. Passar bra till: Inlagd sill, citronsill, gravad lax och fetaostsallad med vattenmelon.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung