Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smultron i limoncello med citrongranité och mandelkakor

Citronlikören limoncello smaksätter smultronlagen. Rör varje timme tills granitén är fryst.

Smultron i limoncello med citrongranité och mandelkakorSmultron i limoncello med citrongranité och mandelkakorSmultron i limoncello med citrongranité och mandelkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlsmultron
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 msklimoncello (citronlikör)

Citrongranité

  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5citron- finrivet skal och saft
  • 3,5 dlvitt vin- torrt

Tillbehör

  • 40mandelkakor

Gör så här

  1. Granité: Koka upp vatten och socker till granitén. Låt lagen svalna till rumstemperatur och tillsätt citronskal, citronsaft och vin.

  2. Häll lagen i en bunke och ställ in i frysen. Rör i granitén efter ca 2 timmar och rör sedan varje timme tills granitén är fryst och det har bildats stora iskristaller. Beräkna ca 5 timmars frystid.

  3. Koka upp vatten och socker till smultronen, koka tills hälften återstår.  Låt lagen kallna och tillsätt limoncello.

  4. Snoppa eventuellt smultronen. Vänd ner smultronen i lagen precis före servering. Servera granitén i väl kylda glas. Toppa med smultron och servera mandelkakor till.

Vad tyckte du om receptet?