Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smulpajskladdkaka med äpple. Här kombineras kladdkaka med smaken av äppelpaj. En riktig höjdare! Vit kladdkaka toppas med äpple och smulpajsdeg. Servera kakan med vispad grädde.
Smuldeg: Blanda ihop smör, mjöl, socker, havregryn och vaniljsocker.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Smält smöret. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält.
Vispa socker och ägg lätt. Blanda ner smörblandningen i äggsmeten. Vänd i mjöl, citronskal och citronsaft. Häll smeten i en springform med ett bakplåtspapper i botten, 22–24 cm i diameter.
Topping: Kärna ur äpplena med en äppelurkärnare. Skiva äpplena tunt, gärna på en mandolin. Lägg på äppelskivorna i formen i ett cirkelformat mönster. Strö över socker och sedan smulpajsdegen. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och låt den svalna. Låt den stå i kylen i ca 6 tim.